Happy WHALKESHARK-day

Idag är en bra dag . Säger bara ett ord VALHAJ ! Har lite bilder, men fungerar inte att ladda upp just nu. Dubbeldyk på Chumpon, något som nästan aldrig sker, men som var planerat idag. Och vad är då inte perfekt, om det första vi ser när vi tittar ner är en valhaj på ca 4 m. Där cirkulerade den runt Chumpon Pinnacle hela förmiddagen. Fick två härliga dyk med det fantastiska djuret. Och det var inte på 10 m avstånd, utan vissa tillfällen var den endast 1-2 m ifrån. Mäktigt ! Det bästa jag någonsin upplevt under mina 19 år .
Igår blev jag förresten attackerad av en triggerfish . Först var den efter mina fenor och jag kickade ifrån den så gott jag kunde. Vi klarade oss undan för stunden. Men sen när vi ska simma tillbaka ser jag hur den börjar gå till attack mot en av de jag dyker med, och tänker : "pjuh, den attackera inte mig". I samma ögonblick som jag tänkte det fick jag världens smäll i huvudet, som att få en knytnäve mot huvudet. Den attackerade alltså mig istället, mitt huvud också. Tack och lov lyckades den inte bita mig, så det blev blodfritt . Men ett ömmande huvud och en bula lämnade den kvar. Har nog aldrig förbrukat så mycket luft på så kort tid . Det var big drama under water !
Nu blir det sova tidigt . Dyka imorgon kl 6 . Då bär det av på en heldagsutflykt till Sail Rock. Fingers crossed for a big spotted one ...

Tanote bay

Hel dag med DMT-gänget . Tog våra , eller okej, jag åkte med på andras, moppar, uppför världens brantaste och nerför världens sandigaste och slirigaste väg . Men vi överlevde trots lite drama här och där. Väl framme passade de modiga på att hoppa från de höga klipporna , jag tillhörde inte en av dem. Annars blev det allt det vanliga, bad, sol, stå på händer, pyramidbyggande och sånt .

GLAD PÅSK

Ät mycket köttbullar, prinskorv, potatis och ägg åt mig. Men framförallt, ät påskägg i mängder . Saknar svenskt godis ...

DMT

Det här är vad jag gör dagarna ut och in . Dyker och pluggar.. Men jag klagar inte, inte alls ! Har alltså hoppat på divemasterkursen. Så har lite att göra om jag säger så. Men ska påbörja den nu och sen åka tillbaka hit till Koh Tao efter sommaren för att fortsätta. Kursen är 1-3 månader, beror på hur fort man vill göra den. Men eftersom man får gratis fundiving under kursen tänker jag göra den under så lång tid det går, haha. Som färdig divemaster kan man alltså jobba med dykning, inget välbetalt och kanske inte min framtidsplan. Gör det här mer som en rolig grej, utveckla mig själv och ja, jag har saknat att ha ett mål. Hade alltid mål i skolan, efter skolan var det körkortet, efter det har jag bara jobbat i mängder för att komma ut i världen. Nu har jag ett nytt mål. Och även om det känns sjukt svårt, och det är sjukt mycket. Kommer jag nog fixa det på ett eller annat sätt.
Så nu går jag under titeln DMT, divemastertraining. Ska försöka få tag på lite bilder från senaste dyken jag gjort. Då jag dykt med en som fotograferar väldigt mycket. Annars har jag inte så mycket i bildväg att erbjuda tyvärr.

SAKNAR ER

Kära släkt & vänner . Nu har jag varit borta snart 5 månader och börjar sakna er alla VÄLDIGT mycket. Det är ju påsk nu, och nästan alla är lediga. Kan vi inte försöka få till lite skype-träffar ? Jag håller mig inloggad varje gång jag är hemma, så är det bara att ringa upp. Annars maila eller sms:a så får vi försöka bestämma en tid.


Full måne

Då kan vi checka av det på listan på saker att göra innan man dör - Full moon party på Koh Phangan. Det var en upplevelse, men en gång räcker. En stor fest på en strand under full månen. Alla bara dansar, dansar och dansar från kväll tills att det blir morgon och solen går upp. Massor självlysande färger och bodypainting och självklart buckets. Även om det inte helt var min grej, var det roligt att se. Men jag var skapligt glad igår morse när det var dags för partybåten att ta oss tillbaka till Koh Tao. Har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv. Jag menar, båten lämnade Koh Tao 17.00 och vi var tillbaka här kl 10.00 på morgonen efter. Nu ska jag dra och käka frukost, sedan blir det dykadykadyka.

Nya lyan

Välkomna till vår nya lya ! Här ska vi stanna nu ett tag. Känns skönt att ha ett place att bo på som känns lite mysigt. Till skillnad från alla sunkiga guesthouse med alla möjliga husdjur. Här kommer vi nog kunna sova gott. Vi har eget kök, TV, WiFi, himmelsäng, och ett badrum utan dörr.. Haha .. Tur vi bott med varandra så pass länge. Dock är det för tillfället sjukt varmt. Mallan har istället för att lägga sig och kolla på TV, slagit sig ner framför fläkten.

Drömbröllop ?

För några dagar sedan fick vi sitta och beskåda det här. Snacka om drömbröllop, på en strand, i sen eftermiddagssol, på Koh Tao. Det var så vackert att tom vi satt och rös.

Moppehund

Vi stötte på en moppekompis. Han var lite snällare en den hon vi hyrde moppar av, som krävde pengar för en liten repa. Så kan det gå när inte haspen är på. Men vi fick ha en helt sprillans ny rosa moppe för en dag. Kosta vad det vill !

Shark bay

Igår efter att jag hade dykt hyrde vi moppar och åkte till Shark bay. Hajsnorkling, häng på klipporna och bara njuta av livet !

Till Vanja


Fjärde nyårsfirandet...

Då har vi firat det fjärde nyårsfirandet på den här resan. Måste nog säga att det här var det roligaste. Ett stort vattenkrig, där alla var delaktiga, barn som gamla. Det var verkligen helt galet. Kunde inte gå någonstans utan att bli genomblöt. Varför har vi inte såna här roliga ståhej hemma ? Tycker jag verkligen vi borde införa. Alla borde uppleva ett thailändskt nyår innan man dör, det är en sak som är säker.

Koh Tao

Tillbaka i mitt paradis, Koh Tao.
Imorse gick jag upp tidigt för att dyka. Sikten var inte topp, men fick ändå till min lycka se världens sötaste lilla yellow boxfish. Älskar boxfishes, så jag var lycklig. Just nu sitter jag och njuter av eftermiddagssolen på kuddarna utanför dykshopen. Bästa stället att bara sitta och göra ingenting på. Inatt börjar vi fira det thailändska nyåret, Sangkran. Det firas med vattenkrig !!! Så hela morgondagen är det vattenkrig runtom i Thailand. Hoppas det kommer bli galet.
En sak är säker, feels good to be back.

Koh Chang

Hyrde moppar och fick känna på friheten på Koh Chang. Backarna var en klass för sig, en del nästan 90 graders vinkel. Men vi överlevde gott och väl. Fick hälsa på små bebiselefanter också.

Kuala Lumpur


Bättre sent än aldrig, här bjuder jag på lite bilder från Kuala Lumpur. Dagarna bestod mest av shopping, men också Petronas twin towers, bio, efterlängtade köttbullar på IKEA och massor mys med bästa femman.

Bangladesh



För en vecka sedan började flög jag för första gången singel. En resa som inte borde ha gjorts i shorts då Jag landade i ett muslimsk Dhaka. Männen pratade snarare till mina ben än mitt ansikte och sedan dess har långbyxor och täckta axlar varit oundvikligt. Bangladesh är ett av världens fattigaste länder vilket man möter på gatorna varje gång man går utanför dörren eller kör på gatorna. Det smutsigaste och mest hemlösfyllda landet Jag har besökt. Och det gör en illa att man inte kan hjälpa alla. Man känner på ett sätt glädje när man ger frukt eller bröd till behövande men när sedan en här av andra benmagra som sett en gnutta genorisitet rusar fram förstår man att det aldrig kommer finnas ett slut. Man kan inte hjälpa alla sorgligt nog.

Mitt liv i Bangladesh blev dock mycket okomplicerad då min kära moster och gudmor bodde stort nog att ge mig ett eget sovrum med tillhörande toalett. En egen dubbelsäng som dessutom bäddades varje dag. Inte illa. Chaia, Veronicas hushållerska, lagade tre måltider mat om dagen till oss. Bara att slå sig ner och bli serverad alla möjliga läckerheter från en fantastisk kock. Och till min ära bakade hon kaka (hur kunde hon veta att jag var en sådan gottegris). Inte nog med lyxen att slippa laga mat, bädda, städa, diska och tvätta så har Veronica också en chaufför. En mysig Bangal som har skjutsat oss påväg till utflykter.

De felsta dagarna spenderade jag vid sidan av poolen då Veronica hade fullt upp på jobbet. Jag lyxade till det med spabehandlingar etc medan stackars moster slet på jobbet. Men eftermiddagrna tog hon  ledigt för att umgås med mig och vi åkte till flera marknader, träffade arbetskamrater, gick ut och käkade med vänner, gick på avskedsmiddag och tog en heldag i "Old Dhaka". Där fick jag verkligen se hur fattigt Bangladesh verkligen kan vara. Inte nog med de stackars missbildade, arma människor som gick omkring och tiggde i trafiken på Gulshan, här var misären oundviklig. Lycklig den som vuxit upp i fina, rena, rika Sverige.

Nu är jag på sluttappen av min resa och ska åter hem till Sverige där jag hört det ryktas om blåsippor och vår. Ett bättre avslut än såhär hade jag alrig kunnat önska på min resa och jag lämnar Bangladesh med en känsla att nästa kapitel i mitt liv kommer bli toppen. Tack moster. Du är bäst!

Hejdå Asien och hallåigen Sverige!

Och så var vi bara 3

Den ursprungliga trions världsturné är nu över. Vanja har gått över och satsar på tillfällig solokarriär hemma i Sverige, Malin börjar sin soloturné i Bangladesh men åker snart till Sverige för att möta upp Vanja så får de köra duo i väntan på att jag ska komma hem till dom. Jag, lilla Maja, kommer försöka fortsätta att hålla er uppdaterade om vad som händer och fötter här på andra sidan jordklotet.
Tro inte nu att jag kör solo helt själv här. Nej, nu är det en ny trio som intar Thailands vita stränder : Maja, Anna & Malin.

Just nu

Avnjuter frukost med knäckebröd och riktig svensk ost. Vi älskar IKEA !

Borneo, Sipadan

Vi spenderade fem dagar i en liten stad kallad Semporna i Borneo. Tiden spenderade vi mestadels under vattnet och en bild säger mer än tusen år därför får ni här en bildbomb. Kan säga såhär: Dykning i världsklass. Vi kommer garanterat dyka där igen!

Raffles hotel n Singapore Sling

Man kan inte ha varit i Singapore utan att ha druckit den berömda drinken, Singapore Sling. Och inte kan man dricka den varsomhelst. Nej nej. Drinken härstammar från Raffles hotel där den för första gången blandades och därför valde vi självklart att spendera en kväll i skön live-musik, jordnöttsskal och i goda vänners lag på Raffles. Enligt en lustig tradition så får alla gäster en stor skål med jordnötter på bordet vila ska skalas och sedan kastas skalet på golvet...Ni kan ju gissa hur det såg ut. 30 sdollar...huvaligen...Vår dyraste drink någonsin!

Singapoe zoo

Eftersom att två av oss är djurparks-veteraner så var vi tvugna att besöka singapores världsberömda zoo när vi var i trakterna. Ett riktigt natyrnära zoo med lite för små utrymmen för djuren (om vi svenska-all-rätt-till-djuren-tjejer får säga sin mening)...Men vi fick se riktigt mycket häftiga djur som flodhäst, alla sorters apor och mycket mycket mer. På kvällen/natten åkte vi på nattsafari. Först en imponerande show med levande djur och sedan en guidad tur genom parken i mörkret. Vi fick verkligen ta fram den vilda sidan inom oss...

RSS 2.0