Universal studios

Dag nr 2 : UNIVERSAL STUDIOS !
På Singapores konstgjorda ö Sentosa finner man det underbart roliga nöjesfältet med filmtema. Det var superhäftigt och kändes verkligen som att kliva rakt in i filmens värld. Allt är verkligen fint uppbyggt, och de har områden som ska vara Hollywood och New york, som verkligen känns på riktigt.
Vi fick se Shrek i 4D, en häftig stuntshow med massor coola effekter, sjukt roliga berg-och-dal-banor, varav en i mörker, världens roligaste vattenride, colorado kan slänga sig i väggen, såg på musikal och ja hade sjukt kul. Vi var där verkligen hela dagen och man hade kunnat stanna där hur länge som helst utan några problem.

Singapore

Vi ligger lite efter med uppdatering, som vanligt .. Men här kommer våra tre dagar i Singapore.
Dag nr 1 : Kom fram någon gång efter lunch och hittade vårt lilla guesthouse i little India. Första gången vi bodde i dorms, men det var riktigt mysigt. Kändes som studentboende med kök att kunna laga sin egna mat i osv. När vi hade checkat in begav vi oss ut för shoppa lite. På vägen hittade vi ett fruktstånd som sålde världens största bananer.
Singapore är som ett litet asiatiskt New york. Allt är sjukt rent och väldigt modernt. Shoppingen var grym och Starbucks var man än vänder sig om. En stad i vårt tycke med andra ord !

Hjalm ar ju bra att ha...


Vi hittade dessa snygga hjalmar strax efter att aporna attackerade oss. Det var synda tt vi inte hade hittat de tidigare sa att vi hade kunnat vara med i leken lite battre.

Monkeyforest

Till Ubud akte vi framst for den beromda "monkeyforest". Dar kunde man kopa bananer for att mata de redan overgodda aporna som sprang omkring mellan benen pa oss. Det var en rolig upplevelse trots att vissa av oss blev attackerade. Vissa apor var lite aggresiva sa vi var glada att det fanns ap-vakter som sag till att aporna holl sig till ap-lagarna.
 

Uppigupptacksfard i Ubud


I den vackra lilla staden Ubud befann vi oss i tre hela dagar for att se apor, rafta pa forsen och se oss omkring i den vackra miljon. Vi tog en heldag da vi blev omkringskjutsade och fick da blandanna se vackra risfalt, Balis storsta vulkan och en kryddtradgard de odlade allt fran kaffe till saffran. Vi fick provsmaka av allt det goda och aven mojlighet till att kopa hem av det goda kaffet och kakaon. Vi blev valdigt chokade nar vi hittade en silverkatt i en bur. Da berattde agaren att han hade ungefar 60 djur som han matade med kaffebonor for att djuret sedan skulle bajsa ut dessa och av bajset gjorde man varldens dyraste kaffe. Vi smakade inte, det kostade lite f;r mycket for ren skit ansag vi.

Waterbom Kuta



Precis som de barnsliga sjlar vi ar sa lekte vi av oss en heldag i den stora vattenparken belagen mitt i Kuta pa Bali. Blota, skrattande och bajsnodiga av radsla. Jo det skakade rejalt i benen nar vi utsatte oss for den store skrackattraktionen "Climax" - nar man en och en fick ga in i en ett litet rum dar dorren lastes om en och plotsligt ekade en rost for nedrakning. Pa noll oppnades golvet upp och ett fritt fall tjugo meter ner mot marken vantade. Skriket ekade i hela roret och adrenalinet pumpades ut i kroppen i samma fart som man slungades ivag genom hela roret i loopar och tillslut kom ut knasvag. Sen var det abra pa't igen! En toppendag helt enkelt.

Gili Trawangan

Vi blev kvar nästan en hel vecka på den lilla ön Gili Trawangan. Trots att dagarna inte bestod av så mycket mer än sol och bad, gick tiden väldigt fort. Ön vi bodde på är den största av de tre Gili-öarna. Det är den ön som kallas för "backpackerön". En otroligt charmig liten ö, som känns alldeles lagom, trots mycket turism. Det bästa med hela ön var att det inte fanns några motordrivna fordon. Transportmedel var istället, häst & vagn, cykel eller att bara använda sina ben.
Det fanns många mysiga restauranger och caféer med bara organiska produkter. Men bäst av allt...det fanns bio! Antingen kunde man välja att kolla på storbildsskärmen som visade två olika filmer varje kväll. Eller så hyrde man ett litet bås med en egen TV och fick välja själv mellan 100-tals olika filmer. Så där spenderade vi flera av de regniga kvällarna. Självklart hade de popcorn i lika god standard som hemma.
Annars cyklade vi runt ön en dag, och gick runt den flera gånger. M & M tog sig två dyk. Vilka var otroligt lyckade och innehållsrika. Vill väl inte vara för skrytsamma, men de innehöll sisådär 9 sköldpaddor, några hajar, minisjöhäst, bläckfisk och väldigt mycket andra vackra fiskar och koraller.

Bratpacking

Under vistelsen på Gili bestämde vi oss för att ta två dagars ledigt från vårt slitiga arbete som backpackers. Vi gav oss ut på seglingssemester med en bemannad lyxkatamaran. Vi hade 3 pers på båten som gjorde allt för att göra oss nöjda. En av dessa tre var vår kock som lagade helt fantastiskt god mat. Vi blev riktigt bortskämda med andra ord.
Båten var en sådan där riktigt stor katamaran, med tre sovkojer, en liten "matsal", kök och två toaletter. Längst fram kunde vi ligga på nät och bara njuta av solen. Hade det helt underbart, med sol, bad och lite snorkling. Två dagar och en natt var vi ute till havs. Sedan var det bara back in business till backpackingen igen ... Livet är hårt !

100 dagar !

100 dagar på resande fot firas av M & M idag
100 dagar i ryggsäck
100 dagar utan våra familjer
100 dagar utan våra vänner som är kvar där hemma
100 dagar utan svensk mat
100 dagar utan snö
100 dagar som backpackers helt enkelt !
Det trodde ni aldrig om oss va ?

Palm, Perhentian

Bör tilläggas, att precis under den här skylten fanns en bänk att sitta på. Hur tänkte man då ?

Ny livsstil

Vem döljer sig under slöjan ?

Myrsloksfrukt

En ny favorit vi funnit här i Indonesien är denna lilla frukt, som enligt oss ser ut som en myrslok. Man tar av skalet, och där innanför finns en vit frukt som till synen liknar vitlöksklyftor men till smaken mer är en blandning av vinbär och annanas.
5 av 5 ätpinnar, FULLPOTT !

Tsunamivaka

Stor tsunami i Japan, innebar tsunamivarning för oss här i Indonesien. Det började lugnt, sedan blev det allt hetsigare med fler och fler sms och samtal hemifrån. Vågen kommer om 1 h, vågen kommer om 40 min, vågen kommer kl 21 .. Ta er till en hög höjd nu osv.
Problemet var väl att här finns inga höga höjder. Vi satt vid stranden för att allt kretsar till stranden. Vi packade med våra värdesaker och laddade upp med allt gott vi kunde tänka oss och följde slaviskt vad som hände på nyheterna vid en bar tillsammans med massor andra svenskar. Mot kvällen avblåste dom varningen och vi kunde äntligen gå och lägga oss. Tur vi inte hade gett oss upp mot den lilla kullen som finns på ön. Tydligen hade det varit kolsvart och många som vistats där under natten är nu sjuka av både det ena och det andra.
Vi överlevde även en tsunamivarning. Och ja, vi ska försöka att inte åka till lika platta öar hädanefter. Men vi gjorde verkligen det bästa av situationen och hade en riktig uppesittarkväll eller tsunamivaka som vi kallar det.

Gili trawangan

Nu är vi på Gili Trawangan, har varit här i nästan 1 vecka. Imorgon beger vi oss vidare mot Bali, har inte bestämt oss än helt hur vi ska lägga upp resplanerna. Mer bilder & uppdateringar om vår vecka på Gili kommer. Vi har mycket att berätta för er, så håll ut !

Lonely day på Gora

Den 4 mars kom vi fram till Kuta på Bali och checkade in på Gora. Ett litet halvsunkigt hotell med nästan bara svenska ungdomar. Det första vi fick veta när vi kom fram var att dagen därpå var "lonely day", en hinduisk högtid efter deras nyår. Det är en dag då alla måste vistas hemma, ingenting är öppet och man får inte vara på gatorna. Där åker polisen omkring och kollar så ingen är ute och går. Så direkt när vi kom fram var det bara att börja bunkra upp inför kommande dag, med dryck och ätbara saker. Den 5 kom och vi blev verkligen inlåsta på hotellet. Kändes som lite som en dockysåpa. Tur att vi hade en pool att hänga vid under dagen, och ho tellets lilla restaurang med en meny på 2 rätter serverade mat till kl 17. Så vi svalt inte ihjäl i alla fall.

För många började partyt redan på dagen. Men vi förståndiga flickor började lite senare. Det blev ett stort svenskt party hela natten lång, med ölspel, gitarrspel och allsång. Vi blev ständigt tillsagda av stackaren som jobbade i baren att släcka lyset och vara tysta. Något vi kanske inte respekterade fullt ut.
Stackarna .. I efterhand fick vi veta att om man inte är tyst under lonely day tror hinduer att spökena som finns på området stannar kvar. Med andra ord lär det spöka väldigt mycket på Gora.. Tack vare oss högljudda svenskar.
I övrigt var Kuta inte riktigt vår grej. På tok för mycket, med både mcd, hard rock café och starbucks. Stranden var för tillfället inte särskilt fräsch, väldigt skräpig. Så det blev bara tre nätter på Kuta, med två partykvällar och sedan vidare till Gili Trawangan, där vi är just nu.
Här kommer lite bilder från Lonely day



Elefantdag

Vi lämnade Taman Negara tidigt på morgonen för att ha en riktig elefantdag på Elephant Sanctuary. Med vår lilla "farfar" till chaufför fick vi den bästa servicen man kan tänka sig. Han var med oss hela tiden, fotograferade oss och fixade tom skjuts till KL för halva priset mot vad det hade kostat om vi skulle fixa själva.

På Elephant Sanctuary fick vi börja med att mata elefanterna. Efter det var det barbacka elefantridning. Vi red på områdets äldsta elefant, som elefantskötaren kallade för grandmother. Så vi hade turen att hitta både en farfar taxichaufför och en farmor elefant på samma dag. Haha.
Det sista vi fick göra, som också var det roligaste, var att bada med elefanten. Vi tre var först ut och satte oss glatt på elefanten helt själva utan någon skötare. Vi hade ingen aning om vad som skulle hända. De hade bara sagt åt oss att ta av skor och solglasögon. Vips, så välter hela elefanten och vi ligger helt plötsligt i vattnet. Var helt sjukt kul, just också för att det var så oväntat.
Maja fick dock lite panik då Malin pratat mycket om elefantsjukan som man kan få i sjöar.. Det första hon säger när vi är i vattnet : Malin, man kan väl inte få elefantsjukan här ? Och av elefanter ?

Taman Negara

Bättre sent än aldrig, här bjuder vi på bilder från när vi var i nationalparken Taman Negara i Malaysia. Vi var där i två nätter. Direkt när vi kom på eftermiddag/kvällen gav vi oss ut på nattsafari i en jeep. Har inga bilder därifrån, då det mest var svart. Men vi fick se ett och annat, som två olika sorters små vildkatter.
Dagen efter blev det tidig morgon för att ge sig ut på djungeltrekking och gå på världens längsta hängbroar. Hängbroarna var en grym upplevelse. Som högst ca 40-50m upp i luften. Efter det trekkade vi upp till ett utsiktsställe. Det var ett djungeläventyr som var lagom för oss. Tyvärr fick vi inte se några häftiga djur som vi hade hoppats på, då det finns både elefanter och tigrar i Taman Negara. Men vi kan skryta med att vi vandrat i en av världens äldsta regnskog.
Efter trekkingen åkte vi till en lokal by i nationalparken. Det finns en folkstam som bor i Taman Negara, och de slår upp sina små byar på olika ställen, där de bara stannar tills maten i området tar slut eller att någon i familjen avlider. Vi fick höra om folkstammens historia och verkligen leva sig in i hur de lever. Ett liv som är ytterst svårt att föreställa sig. Så spartanskt det kan bli. Fick även prova på deras blåsvapen, vilket vi var rätt bra på.

Perhentian pics lite i efterhand

Som sagt var är vi på Bali men eftersom att uppdateringarna kommer lite efter får ni (som faktiskt är lite efter då vi befinner oss i er framtid) se lite härliga paradisbilder från Malaysia och den vackra ön Perhentian som vi spenderade sisådär fem solvarv på. Vi kan ju inte hoppa händelserna i förväg. Men den som väntar på nått gott...

Lägesrapport

Ni får ursäkta vi är dåliga med uppdatering, men har inte varit någon vidare tillgång till bra internet den senaste tiden. Just nu sitter vi på en av Gili-öarna i Indonesien. Har varit i Bali tre nätter, och innan det besökte vi natinalparken Taman Negara. Bilder och uppdatering från det ni missat kommer.

RSS 2.0